Syaz Harzays Minme

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

25 Apr 2017

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Assalamualaikum..
jom join.. ade hadiah laa.. mane tau rezeki... hihii :)

KLIK BANNER FOR JOIN


Syarat untuk join senang ja.. semua boleh ikut syarat tu..
jom la.. jgn lepaskan peluang join.. 
mase masih byk lgi.. 

done :)

"SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?"

Assalamualaikum
korang da join segmen yang JM buat tak.. ?
kalau belom jom join sekaki ngan syaz..
ade mase lg.. hihhi.. tgh BW terjumpa pulak entry nih... 
Macam menarik minat syaz nk join pulak segmen yang JM buat nih..
tgk tarikh panjang lagi so.. ape tggu . serbu la weyhhh serbu.. hahahha

KLIK BANNER FOR JOIN


Ok... nk jawab ape yang JM minat..

nk kenalkan diri..
saya SYAZ berasal dari SARAWAK 


Done.. senang je kan join segmen JM nih..



Bersabarlah...



Image result for bersabarlah

terbanglah bebas seperti rama-rama itu..
memang ingin menjadi seperti rama-rama yang boleh travel satu dunia.. agak nya .. haiwan pun ade perasaan jugak kan.. 
eyhh .. ape la kaitan benda nih ngan aku punya entry kali nih... 
lame sgt da x menulis nih.. dah ketandusan idea sangat2 dah.. 
aku tak tahu jugakk.. mungkin ini tempat untuk aku meluahkan perasaan aku kot.. sebab xde yang kenal aku kan... hahahaha.. 

sabar kan.. orang suka manusia yang penyabar.. 
tapi tidak aku.. 
aku dengan sabar mmg jauh sgt bezanya.. 
tp aku sedang & tengah berusaha untuk menjadi seorang yang bersabar dalam apa jua keadaan..
semoga hati aku berjaya mendidik aku sendiri menjadi seorang yang penyabar..
In Shaa Allah..
orang tak boleh nak ubah kau melainkan engkau sendiri yang berusaha untuk merubah diri kau.. 
kan ?

hati oh hati..
belajarlah untuk bersabar.. bersabarlah selagi engkau mampu bersabar
mungkin itu yang terbaik buat engkau... bersabarlah selagi engkau mampu..

sejujurnya, aku hanya insan yang lemah yang kadang kala tahap kesabaran aku boleh menyebabkan orang sekeliling berkecil hati & boleh menjauhkan diri dari aku..
sesungguhnya aku tiada niat untuk menyinggung sesiapa.. 
marah terlalu menguasai diri aku..
Allah.. tolong maafkan aku. tolongkan berikan hadirkan kesabaran dalam diri aku..

marah ? memang aku pemarah.. semua benda aku boleh jadikan sebab aku marah dekat orang.. 
mana pergi sabar engkau eyh syaz ?
kau tanam kat mana ?

lepas marah kau memang akan menangis ?
kenapa eyh ?
kenapa perlu menangis lepas kau marah.. kau marah sebab ape?
sebab ape eyh ?
sebab aku hanya tau yang semua benda aku buat tu betol.. yang orang lain buat salah..
ni la yang buat relay hancur mmg ni la.. tolong elakkan sikap tu yaaa.. 
Allahhu.. sedarkan lah diri mu wahai awak awak awak.. 
belajar untuk berfikiran positif.. In Shaa Allah hadir rasa sabar itu..

kadang kadang tu kan.. dalam keadaan begini aku rasa aku dalam drama pulak..
tp bukan drama kan. kenyataan yang kau kene hadap di dunia.. 

wahai hati.. 
bersabarlah selagi engkau mampu untuk bersabar
bimbing hati untuk bersabar
didik hati untuk sentiasa menerima pendapat orang
ajar akal untuk sentiasa berfikiran positif

akal tolong ajar hati untuk sentiasa ingat Allah itu wujud..

In Shaa Allah ada jalan nya nanti..
In Shaa Allah

#sakitnya hanya Allah yang tahu..
hanya berharap secebis kerestuan yang akan hadir satu hari nanti..
In Shaa Allah...

pinjam bahu aku nak nangis :)

27 Feb 2017

Pencarian bloglist mac 2017 by fws

Assalamualaikum.. selamat petang uolls... 
tgh nk blogwalking sebab hampir 3 minggu x on blog tetiba terjumpa pulakk blog yang tgh buat segmen pencarian bloglist nih..
korang da join x?? 
kalau belum meh join sekaki ngan syaz.. jom jom.. masih belum terlambat lagi nih agaknya... hihihhi. 
kite try je... mane tau nasib kan dapat masuk dalam bloglist CIK FARAH... hihhihi. 



KLIK BANNER FOR JOIN



Syarat untuk join senang ja.. semua mampu ikut.. hihi.. 
jom laaa guyss... 


dhaaa... 




Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign