Syaz Harzays Minme: Tutorial : Link berkelip

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

22 Dec 2013

Tutorial : Link berkelip

Assalamualaikum ^^

Hyep.. hello hello hello loca people ^^
Hari ni syaz nak buat sikit tutorial pasal link berkelip... faham tak??
macam ni... bila cursor korang sentuh je dekat link automatik akan kluar blink-blink ^^
nak tak?? kalau nak jom follow tuto syaz.. 

Lets Tuto..

1. Log In --> Template --> Edit Html..

2. Tekan CTRL + F , then search kod yang dekat bawah ni :
a:hover{             
Dah jumpa?? ok next..

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak :
text-decoration: blink;
background:url(http://4.bp.blogspot.com/-A7M9Y087VyU/TOEGx2SguCI/AAAAAAAABGw/gTzKReIhj_0/s1600/str4.gif);
4. Dah copy?? ok. kalau dah.. PASTE dekat bawah kod yang korang search tadi tu...

5. PREVIEW dulu... kalau dah puas hati boleh SAVE..

SELAMAT MENCUBA ^^

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign