Syaz Harzays Minme: OMA ! syaz rindu bloggg!! n Alhamdulillah abang selamat...

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

25 Mar 2014

OMA ! syaz rindu bloggg!! n Alhamdulillah abang selamat...

Assalamualaikum rakan blogger sekalian...
Selamat malamm... hihi.. 
Waaa..  lame nye syaz tak jenguk blog nihh.. rindu yang teramat laaaa... rindu sesangat... sorry aww koranggg..  lame dah kan syaz tak BW blog koranggg... sorry sesangat tau... buzy sesangat.. ihihihi... cuti sekolah sudahhh... hihihi.. pejam celik pejam celik dah nak habiss dah cuti sekolahh ni... kan kan kan...cepat nye masa berlalu... 

Actually, syaz ade Story sikit... about abang sulung syaz... ahad lepas, 23 march... selepas je sembahyang maghrib..masa tu syaz tgh borak dgn ayah, tiba2 mak sedara syaz kol syaz... cakap abang excident... ermmmm.. masa tu syaz memang gelabah sesangat.... rasa nak terduduk kat situ je bila dapat brita abg excident... syaz terus gtau ayahh... ayahhh cepat2 g umahh sepupu.. ajak sepupu pg ambik abang dekat tempat yang dia excident...time tu syaz asa xpecaya... bawak moto pon slow je...hati... Allah je tau...sobbssss... 

Datang je dekat tempat kejadian, memang ramai gila org tengok... time tu syaz terus pg dekat abg.. syaz tgk die... ya Allah... memang ase nak menangis... bukan rase je.. sememangnya dah menangis pon... tak sampai hati nak tgk keadaan abg yg blumuran dgn darahhh... daraahhh.. syaz memang takot darah banyakkk.... syaz jumpa mak sedara...tanya at dia macam mana boleh excident... mak sedara bgtau.. budak yang langgar abg tu dalam pengaruh alkohol... bawa moto laju... tu yang langgar abang... masa tu abang n kawan baru je balik dari main futsal... kawan abang sempat menyelamatkan diri... abang yangg kene langgar dengan orang tu... yang kesiann nye.. orang tu.. lepas je langgar abang..  kene seret dgn motosikal die sendri.. then melanggar tiang lampu dekat jalan pulakk... memang tak sedarkan diri terusss... darahhh?? Allahh.. memang byk sgt.. 

Masa abang kene langgar tu, abang tak sedarkan diri, sepupu memang simbah berbaldi2 air dekat dia sampai la di sedar... alhamdulillah abang sedar.. bawak je dekat klinik... syaz tgk org yang mlggr abg msh xaedarkan diri lagi... malam tu... ayah balik rumah sekejap.. ambik brg abg..  ayah menangis... ayahh menangiss depan syaz.. syaz memang xleh tengok ayahh menangis.. syaz bgtau ayahh..  ayahh jangan nangis... ayahh tak bolehh nangiss.. ayahh mesti kuatt... lepas tu ayahh bgtau syaz.. ayahhh sedihh.. ayahh terus pelukk syaz.. sebakk sgt masa tu.. Allah je tau.. masa insiden ni.. mak xde at sarawak... mak ekot abang dekat selangor... kalau mak ade.. syaz xtau macam mana keadaan mak time tu...ermmmm... malam tu abang terus masokk icu... kesiannn... tapi alhamdulillahh.. keadaan abang oke je... Allah bagi abang peluang untuk berubah.. hope lepas ni abang berubahh.. amin.. syaz harap sesangat abang berubahhh... 

Orang yang langgar abang tu dah xde dahh... malam kemalangan tu..  doktor cakap die 5o - 5o jee... die meninggal dah semalamm... Allah lebih sayangkan die... kesiann ... 

Apa2 pon semua yang berlaku ada hikmah nya yang tersendiri.. perancangan yang terbaik datangnya daripada Allah S.W.T... dariNya kita datangg.. padaNya kita kembali... Al-fatihahuntuk arwahhh... semoga ditempatkan dalam golongan orang2 yang beriman...

Tu jee laa erkkk... assalamualaikum...

9 comments:

  1. ecah yang baca ni pun rasa sedih part yyg ayah shaz nangis. inna lillahi wainna ilayhi rajiuun. may ur bro get well soon=) xmau sedeh2 ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ecahhh.. sedihh bila ingat time ayah menangis: ')

      Delete
  2. uish ngeri nya :( akak, jgn nangis..kite ade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dakkk aihhhh.... akakkk x nangisss... akak kuatt.... ha'aa... anis kan ade.... thanks sayanggg.... :')

      Delete
  3. seram baca >< hurm. alhamdulillah selamat =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kitakkk... alhamdulillahhh la... :')

      Delete
  4. ya Allah..kesiannya..nasib abg ktk xda pa2 gilak deng..semoganya cpt sembuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yala kak... nasib sik da papa glakkk...maksehhh kakkk... :')

      Delete
  5. kak syazzz. rindu akak hehe
    semoga abg akak slmt :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign