Syaz Harzays Minme: Gitar Oh Gitar...

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

11 Jul 2014

Gitar Oh Gitar...

Assalamualaikum .. 
hihihi.. lain macam sikit tajuk entry untuk kali ni kan.. 
hihihihi.. gitar oh gitar..
lalalalalalala...
korang tau gitar tu ape..?? tak kan la tau kot.. tipu sangad2 kalau ade yang cakap tak tau ape binatang name 'GITAR' tu... alaa...  gitar... gitar.. tak kan la tak kenai .. binatang yang najwa, ainan, ana, yuna, n byk g artis yang bawak tu.. hihihi.. ni haaa... 


macam2 jenis gitar yang ada... 

mesti korang fikir buang tabiat ke syaz ni hapdate pasai gitar.. hahaha.. saja ja laa... 
syaz mmg tak boleh la kalau satu hari tak main gitar... ape orang ckp... dh naik gian.. haha... gian tu dak laa... cuma rasa pelik bila sehari tak main gitar.. atleast ade main walaupun hanya 5min maybe.. hihih

syaz memang teringin sangat nak main gitar nih.. memang dari dulu lagi teringin.. bile tgk abg2 main rase nak main jugak... tapi tak pandai weyhh... hahaha.. kesian kann.. 
tapi.. now.. syaz dah pandai main gitarr... yeaaaa... (tepuk tangan ) hihihi..

syaz mula belajar main gitar hujung tahun 2011.. lepas je habis STPM... hihiihi.. syaz bgtau abang yang syaz nk belajar main gitar.. abang cakap bolehh.. tapi dia tak ajar pon.. sedihh.. nasib tau syaz ade sepupu yang baik hati.. n then dia tolong la ajarkan syaz bermain gitar... u know.. first song dia ajarkan lagu "CARTA HATI" yang najwa nyanyikan tu.. haaa... jiwang siottt...

mula pegang gitar tu kekok sesangad.. cara nak pegang tali ... pegang gitar.. petik tali.. nak tukar kod lagi.. 
first memang blurr.. dgr sepupu cakap kod C, A minor, F n G.. hhaaa.. tu kod lagu carta hati... memang blurr laa... terkial2 jari ni nak tekan kod n tukarkan kod.. hahaha.. 

main punya main.. memang naik angau la dgn gitar.. semenjak sepupu masok sekolah lagi takdak sapa nk ajrkan syaz main gitar lepas tu.. abang sibuk dgn kerja.. kadang2 je ade balik umahh.. nasib baik laa kesayangan syaz bermurah hati nak tolong ajarkan syaz bermain gitar... dia ajar melalui fon je... no face to face.. Alhamdulillah syaz dapat jugak.. dia ajarkan syaz macam2... 

plucking.. haa.. syaz suke tau plucking.. kenape? best laa.. best sgt.. kalau lagu sedih memang cun sgt bile guna plucking... steadyy babe.. sekarang syaz pandai la jugak main gitar nih... not bad.. haha.. 
bile mood tgh tak oke.. layan gitar boleh lepaskan semua tau.. tu yang syaz suke.. hihihi.. k la.. malas dah nak cite nih haha..

 apa2 pon.. korang jangan lupa tau doakan sedara kita yang tgh bertaruh dengan maut di bumi PALESTIN, GAZA..

#PRAY FOR GAZA.... 

14 comments:

  1. untunglahh pandai main gitar :)

    ReplyDelete
  2. wahhh...masih setia dgn gitarnya lok..lamak x singgah ctok..hehe..salam ramadhan syg..

    ReplyDelete
  3. wahh suka main gita jugak yer... hehe. me too. dulu masa first try, sakit gila jari. lama lama okaylah sikit. dah keras. tapi sekarang, dah jarang nak main. jari pun dah kriott.. hikhik

    ReplyDelete
  4. mase firts time main gitar sakit tak hujung jari? :D

    sya dulu mase first time pegang gitar, sebijik gaye cam 'Man Kidal', padahal tak kidalpun. itupun gaye jelah, petik tak pandai.. hehe..

    ReplyDelete
  5. okay wan mmang jeles gila sebab wan tahu 4 chord je... plucking terkial kial.... kalau masuk sekali dengan nyanyi memang hancur 200 percen... ahahahaha

    ReplyDelete
  6. wahh.. boleh main gitar yerr... mesti best kan... teringin nak hantar anak pergi belajar main gitar... tapi rasa mcm tak ada yg minat la dengan muzik... anak yg tua jer sempat juga hantar dia belajar... tapi piano... sampai level 3 ker 5 pastu dia tak nak pergi dah... so piano kat rumah tu dok berhabuk jer laaa...

    ReplyDelete
  7. salam bw di bln Ramadhan..maaf lmbat bw..semoga Ramadhan kali ini diberkati yew..Munirah pernah belajar main gitar jugak dulu tapi da lama tinggal.. #prayforgaza :D

    ReplyDelete
  8. rame jak member2 pande main gitar, tp dirik mpun sik rasa mok belajar pun. hehe

    ReplyDelete
  9. deabak.. nanti nak dengar syaz mainkan satu lagu dgn gitar tu untk fifie boleh..?? hehe ^_^

    ReplyDelete
  10. pandai main gitar?? bagusnyee.. main la satu lagu.. :)

    ReplyDelete
  11. syaz pndai main gitar?.. bestnyeeee.. :)

    ReplyDelete
  12. besntnya pandai main.. teringin juga nak belajar, tapi tak tahu nak belajar dengan saper.. pernah belajar petik gitar tengok dalam youtube lagu spanish classical romance, tapi sekarang dah lupa sebab dah lama tak main

    ReplyDelete
  13. Bagus la. Saya pun dah jarang main guitar. Dlu start main umur 13 tahun (2000).

    ZH Blogger

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign