Syaz Harzays Minme: Aku Vs Gitar

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

30 Aug 2014

Aku Vs Gitar

Assalamualaikum uolls.. 
selamat petang.. penat la.. syaz nk rehat sekejap..main gitar.. haha.. malam karang syaz BW korang lagi ye.. 
syaz belum sempat lagi nk BW korang yang tinggalkan jejak dekat cbox n affiliates.. 
malam karang oke syaz BW.. hihi :)
thanks uolls sd je singgah , komen bagai dekat blog syaz yg tak seberapa nihh.. hihi..
syaz appreciate sesangad.. !


credit to : mr. google

nanti bagi aku hantaran gitar oke :D

oke.. berbalik kepada tajuk.. 
aku vs gitar..
ape punya tajuk la engko taruk erk syazz
tajuk penting ke? tak sangad kan.. yang penting isi dekat dalam .. 
hahhaaa..cakap je pasal gitar.. aku memang suka laa.. tapi tak la terlalu obses terhadap gitar..
aku nk story mory.. haha.
aku memang tak dapat kalau dalam masa sehari tak pegang n main gitar..
kalau boleh aku nk gitar sentiasa ade je dekat depan mata aku.. 
bangun tidur gitar, sebelum mandi gitar, selepas mandi gitar, balik kerja gitar, main lappy gitar, sebelum tido pon gitar.. semua gitar laa.. hahaha. 

first time aku main gitar hujung tahun 2012.. aku memang teringin sesangad nk main gitar nih.. mana tak nya.. tengok n dgr abang mainkan gitar.. lagu yang dia nak.. macam best jer kalau main gitar..
so.. malam tu aku bgtau abg .. nk blaja main gitar boleh tak.. so abg bg green light.. blaja laa.. mak ayah pon tak kesah gak dgr aku cakap nk blaja main gitar..  hahaha..
aku happy giler weyhhh... so.. mula dr hari tu aku blaja main gitar dgn sepupu aku.. nak blaja main gitar dgn abg tak dapat... sebab abg kerja.. abang tak duk serumahh dgn kitorang.. abg tinggal dekat area tmpt dia kerja.. so sepupu la yang tolong ajarkan aku.. tapi abang ade downloadkan aku cara nk tune gitar.. haha.. tapi sampai sekarang aku tak reti nk tune gitar.. akureti main jaaa.. tu pon syaz tune gitar guna applikasi android pitchlab .. kalau tak memang ayah je jadi mangsa tolong tune kan gitar aku.. haha

ade satu web yang abang bgtau aku senang untuk blaja main gitar.. ntah aku pon dh tak ingat web dia apa.. yang pasti web yg abang bgtau tu aku tak boleh nk ikot.. tak reti.. hahhaa.. aku senag je.. kalau aku tau kod lagu tu.. aku reti la bawak.. kalau aku tak tau kod gitar tu memang haram jadah la aku nk mainkan.. one more.. kalau aku tak tau lagu tu pon aku tak reti nk main melainkan aku tau tune lagu yang aku nk mainkan tu..aku selalu jer search dekat mr.google untuk cari kod gitar lagu yang aku nak.. senag je kan .. mr.google kan ada.. taip je.. keluar semua kod yang engko nakk.. haha.. 

weekend aku memang boleh dikatakan byk di habis kan dgn view tutorial gitar.. haha.. tak sah la kalau aku tak tgk tutorial gitar dalam sehari.. hobi kot.. lepas tgk aku follow la.. follow tu ambik masa la jugak nk dptkan bunyi yang cun , suara yang sesuai dgn pitching.. hihihihi..

oke laaa.. tu jaaa.. aku nk main gitar.. nak join tak.?? mehh arr :D



10 comments:

  1. wah jarang gegirl minat main gitar ni.. nadyya xminat langsung.huhu adik lelaki je minattt..huhu

    ReplyDelete
  2. cepatnya tahu main gitar,,.,. saya ntah bila lah saya jadi seorang pemain gitar yang hebat.. tw tu tw lha tapi sket sja hehe

    ReplyDelete
  3. Zumal teringin blaja main guitar nie ^_^

    ReplyDelete
  4. ajar kite main gitar plishhhh

    ReplyDelete
  5. kak sally teringin nak main ukulele :D

    ReplyDelete
  6. bestnya ada abang n sepupu yg terer main gitar. nak jugak belajar. huhu

    ReplyDelete
  7. Kikiranya syaz dan guitar x boleh d pisahkan, petik 1 lagu utk akak boleh ke perlu byr :-)

    ReplyDelete
  8. teringinnyyyyaaaa nak main gitar

    ReplyDelete
  9. Waa.. nak belajar main gitar juga :3 Takpe.. sekarang selesaikan apa yang patut dulu.. nak belajar keyboard dan settlekan challenge lagu yang si terer ni bagi.. haha gitar nanti-nanti la kalau panjang umur :) Akak ni reti tak main Flight of Bumblebee? Best giler :3

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign