Syaz Harzays Minme: Segmen Blogwalking : When I Was A Kid by Aina Akmal

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

21 Aug 2014

Segmen Blogwalking : When I Was A Kid by Aina Akmal

Assalamualaikumm..
selamat petang uolls.. macam nak hujan je nihhh.. hihihi...
oke.. petang nihh syaz nak join segmen yang dianjurkan oleh Adik Manis Aina Akmal kita nihhh ..
*akak join dah ni yerr sayanggg *

CLICK BANNER FOR JOIN !
http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid.html
oke .. jom kita tgk syarat penyertaan :D

First, follow blog... dah follow dahhhh.. hihi..
second, cerita kisah korang time budak-budak dulu?

oke2.. nih akak nakk ceritaaa..Ehem3.. hahhaa

TIKAM BELAKANG !
syaz tak nak cerita banyakk.. syaz cerita sikit jer tau kngan masa kecik2 dgn member2 ..
oke... masa tu tahun 2004, kitorang tahun 6... kalau tak silap syaz masa tu nk dekat UPSR ..
cikgu arahkan kitorang susun kerusi meja at dalam dewan peperiksaan..tapi kitorang tak ikot arahan dr cikgu tu... yang buat arahan tu PKhem... haha... just bebudak lelaki jerr yg ikott arahan cikgu n dua pelajar perempuann yg ikot.. kitorang memang cabut lari la weyhhh... ape punye degil la time tu syaz pon tak tau...
balik je kawan2 d dewan lepas susun kerusi meja.. diorang bgtau.. 'cikgu nk jumpa korang semua dekat pejabat sekarang'.. wowwww... memang dengan muka slumber jee pg jumpa cikgu .. gengsterr ke?? haha..
kitorang masa tu ade la dalam 8 ke 9 orang maca tu... hihi..
masuk je dalam pejabat.. PKHem terus suruh masok bilikk diaa.. semuaa masok weyhh.. kitorang masok laa.. die surohh masuk kann... lepas je masukk die tanye 'knpe tak tolong kawan2 yg lain susun kerusi meja dekat dewan peperiksaan?'.. kitorang diam jeerr.. tunduk jerr.. bersalah la katekan.. haha... memang sepatah yang cikgu tanye kitorang tak jawab... yang lucu nyaa.. sampai sekarang kitorang masih ingatword yang cikgu tu gunaaa... "apa di polah kitak orang dalam kelas bah... main cucok2 burit ka?"... hahhaa... faham ke..?.oke syaz translate dlm BM... tu bhsa sarawak.. heee .." korang buat apa dalam kelas.. main cucuk2 bontot ke'? alahai... cikgu tuu memang celupar...
kitorang yang dekat belakang memang terus gelakk laa weyyhh.. mana tak gelak nyee.. ade ke patut die tanye macam tu at kitoranggg... hahha.. kawan yg dekat depan sekali tu besar.. so.. kitorang sembunyi blakng di la gelakkk... haha... akibat dari tu.. tak pasal2 kitorang kene hukum bersihkan bilik die, pejabat guru , tandas guru n tandas awam... syaz kena bersihkan pejabat dier laaa.. nasiibbb baikk tauu.. hihhi..
ade lagi satu peristiwa dalam masa yang sama kitorang kene denda tu... habis je jalankan hukuman masing2.. kitorang bkumpul pulak dekat depan toilet... haha.. masa tu memang masa P&P la weyhh.. kitorang escape... hahahaha... bile tgk je kelibat org dtg dekat toilet kitorang laju2 p masok toilet tu... dengan keadaan sempit nyerr.. haha.. toilet dh bersihh kann... bila org takde kitorang keluar balik.. masa tu.. Kerani sekolahh kitorang yg datang.. kitorang ingatkan cikgu... kitorang laju2 p masukk toilet..lepas tu kitorang keluar balik n then kerani tu datang balik tp kitorang tak sempat nk sembunyi.. dier terus cakap 'nangga orang seperti nangga muko rimo'.. hahhaa.. syaz translate ' tengok orang macam tengok muka harimau'..
hahha.. memang harimau pun yg kitorang tengokk.. kerani sekolah kitorangg memang garang laa weyhhh...
oke .. itu jaaaa.... 

hahaha... sampai sekarang bila kitorang jumpa balik memang gelakk teringat dekat peristiwa nihhh... hahhaa... zaman2 kanak2 semenangnya yang terbaikk..
banyak lagi sebenarnya.. tapi cukup la kot setakat nihhh syaz story.. 

hahahhaa.. senang je kan nak join nihhh.. jom arr join sekalii.. :D

Tamat : 1 September 2014


23 comments:

  1. hahahaha nice!

    nanti Nadya join jugakk.. baca taw,, :D

    ReplyDelete
  2. aiyooo geli i haha apa la..bahasa betul hehe

    ReplyDelete
  3. Hahaha, aina dulu selalu kena denda sbb tak buat kerja sekolah. hahah. -_-; selalunya aina sorang2 je prempunn. yang lain lelaki. terukk btul. huhu.

    thanks join sys. ^^ check nama sys dekat sini ye~ ^^
    http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/senarai-peserta-segmen-blogwalking-when.html

    ReplyDelete
  4. hahaha... nasib baik akak paham jugak bahasa sarawak ni tau... korang ni boleh tahan nakal ya...

    ReplyDelete
  5. tuu diaa bahasa sarawak . tak faham pun bahasa sarawak ni . hehe . kamek kitak je taw . hehe

    ReplyDelete
  6. Salam perkenenalan. Saya pun join segmen yang sama. =)

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  7. hahaha. kelakar lahh xD nakal ehh akak ni

    http://the-astraphobia.blogspot.com/2014/08/segem-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  8. X ada ceria zaman kanak2 untuk d kongsi :-)

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan. Kita dari segmen yg sama..

    http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html?m=1

    ReplyDelete
  10. Salam, Cikna singgah dari segmen yg sama,....;-)

    URL : http://cikna136.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    ReplyDelete
  11. singgah dari segmen yang sama :)
    http://mellyareenza.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  12. Hahahaha .. lawak sehhhh .. semput gelak. Kalau Dayah pun malas nak mampos join aktiviti susun-2 ni . Huh . Tapi serius PKHem tu lawak . Tapi agak berani la korang zaman sekolah dulu . Skip kelas . Dayah paling tak berani nak lari drpd kelas . Hurmmm

    http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  13. Haha. Serius kelakar. Nasib kwn tu bsr boleh syaz nyorok belakang.

    Blogwalking dari segmen yang sama :)
    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  14. ahahaaha ayat cikgu pkhem tu tak tahan.. nakal juga ni hehehe..

    dari segemn yang sama :D

    http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  15. dari segmen yang sama.. good luck dear ~ :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  16. lawaklah syaz cerita....saya bace gelak2...hahahah... jemputlah bace jugak ye, saya join segmen yang sama... BLOG JINDRISSKA

    ReplyDelete
  17. hi.. singgah dari segmen yg sama.. Good luck!
    http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  18. Waa.. akak ni orang Sabah? Wow.. baru tau ok xD Lawak argh.. Kalau Yun Sing, masa sekolah rendah ada gak buat ponteng kelas kat toilet tuh.. tapi sorang-sorang jelah.. then lepak-lepak kawasan larangan dengan mamat kelas lain.. pergh.. tapi sekarang kalau nak buat kerja, susun kerusi ke.. punyalah semangat orang first menari-nari pergi tarik kerusi belakang dewan xD Yang bestnya dengan selamba menceroboh bilik pentadbiran xP

    ReplyDelete
  19. jom join segmen saya :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/09/segmen-pencarian-bloglist-september-by.html

    ReplyDelete
  20. amboooi boleh tahan nakai naaaa time bebudak kekeke. CT dulu cikgu cakap apa memang tak melawan. tapi kami tak penahla kena susun meja sendiri kalau nak exam kekeke..

    CT datang singgah sini.. Maaf lambat baru ada masa menjenguk..
    Done follow sini lama dah..
    Jemput singgah -- When CT Was A Kid

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign