Syaz Harzays Minme: Day Music Challenge - Day 1

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

14 Sep 2014

Day Music Challenge - Day 1

Assalamualaikumm... 
hihhihi... 

oke.. yang day 1 ape erk... usha gambo kat bawahh japp.. kah kah kahhah...
Day 1 - A song that reminds you of yourself
10 day music challenge
RASULULLAH - HIJJAZ
Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuri lembaran sirahmu
Pahit getir perjuanganmu
Membawa cahaya kebenaran
Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umat mu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya
Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlak mu
Tidak terbalas segala jasa mu
Sesungguhnya engkau Rasul mulia
Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir nama mu di dalam Al-Quran
Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajah mu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnah mu
Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan Rasul sebagai pembela


syaz suka lagu nihh..lagu nasyid yang kumpulan dulu2 nyanyi byk memberi maksud.. tak mcm nasyid yg sekarang nihhh.. entahh apa2 jaa...  dulu masa zaman sekolahh.. ustazahh selalu buat usrahh.. selalu jee nyanyi lagu nihhh.. memangg meleleh airmata kalau kita menghayati n memahami setiap lirik yang di nyanyikannn :') betapa besar nya pengorbanan Rasullahh kpd kita umatnyaa.. emm.. 

rindu nak usrahh.. nak nyanyi lagu nihh ramai2.. dgr sorang2 dlm bilik pon touching tauu.. :D
Melebih la pulokkk.. dah2.. 
kbye !



9 comments:

  1. terkejut Acik..ingatkan ada DC Budak yang baru..Good luck ye.Acik dah selesai task ni. Kalau nak intai-intai idea Acik, boleh jer..huhu..Acik bagi soalan bocor.

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/day-10-your-favorite-song-ever.html

    ReplyDelete
  2. Yey dah mula day 1 :)
    Best lagu ni beb.

    ReplyDelete
  3. waaaa best ni !!! nak join juga hehehe

    ReplyDelete
  4. Best lagu ni...
    Best kn zmn usrah dolu2...

    ReplyDelete
  5. http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/liebster-award-tagged-by-dunia-chien.html Tag Awak

    ReplyDelete
  6. wahh da mula..

    eh nadyya suka lagu ni jgk.. mse kat kolej dlu.. ini pilihan lagu nasyid kelas kiteorang.. ;)

    ReplyDelete
  7. Salam ahad. Kak Mia singgah sini dan follow :D

    ReplyDelete
  8. lagu best tu.. suke nasyid dulu2.. syahdu je dgr...

    ReplyDelete
  9. Lagu ni memang terbaik...sampai skrg lagu ni masih segar :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign