Syaz Harzays Minme: Sebakkk :')

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

16 Sep 2014

Sebakkk :')

Assalamualaikum korangg..
emmm.. syaz baru je balik dari majlis pengebumian iqmal..
thanks korang yang sudi sedekahkan Al-Fatihah untuk Arwahyarham anak sedara syaz..
semoga korang semua dalam lindungann Allah s.w.t... 
sebak... sebak sangad2... macam mimpi jee.. 
baru semalam jumpa iqmal.. hari nihh iqmal dah takde...
kesian dekat sepupu... tadi.. masa family kitorangg datang dia menangis takk henti2.. how kitorang tak nangis bila tgk dia dalam keadaan macam tuhh.. 2 2 pulak anak lelaki dia yang kena.. iqmal n abang... okee.. Kak Mila Hilas tanye syaz umur mereka dua bape? abang 15 tahun form 3 n iqmal/aban 12 tahun/upsr.. 
part yangg paling kitorang sekeluarga tak dapat tahan tgk bilaa mak iqmal.. isteri sepupu syaz.. baring sebelah iqmal n pelukk iqmal erat2.. memang meleleh airmata... tgh taip nihh punn dah sebakk .. Allahuakhbar... Astaghfirullah..
Arwahyarham Iqmal dikebumikan lepas zohor tadi.. 
sebak betol tengok sejukur badan iqmal yang terbaring tak bernyawa di atas tilamm tadi..
masih terbayang di mata syaz ... orang usung jenayahh diaa.. semadikan diaa.. depan mata ..
memang menggeletar rasa tubuhhh.. 
yang paling sedihnyaaa... hari nihh hari lahir iqmal.. 16 september 2002...
sebelum dia meninggall.. ibu dia cakap dia tak berhenti cium tangan ibunya.. memang selang beberapa jam dia kucup tangan ibunyaa.. dia makan ikan masinn.. mak dia cakap dia tak suka makan ikan masin..banyak tulang kata nya.. tapi hari tu dia makan ikan masin tu sampai habis.. dia nak makan cucur gula.. tapi tak kesampaiann... emmm... 
sekaranggg nihhhh... 
abang.. tengah kritikal.. doktor cakap 50-50.. 
tengkorang kepala dia retak.. 
syaz tak tau nak cakap ape dah... hanya berserahh je.. 
tolong doakan anak sedara syaz yang sorang nihh lagi yee..thanks uolls..

#Pray For Abang !




14 comments:

  1. Al Fatihah untuk iqmal..dan moga Allah sembuhkan abang seperti sediakala..amin..

    ReplyDelete
  2. xsmpt nk jwb upsr skali lg...mmg sedih.walaupon sy xpnh hadapi kehilangan org tsyh, tp sy dpt rsai cmne perasaan hilang org tsyg..sntiasa sedekah alfatihah klo rindu kt arwah ye.insyaAllah syurga menanti iqmal

    ReplyDelete
  3. xsempat nak ambil upsr sekali lg.. urmm sedihnyee.. semoga keluarga tabah.. Allah sayangkan arwah.. doa yang baik2.. al fatihah..

    ReplyDelete
  4. Seorang anak yang belum akil baligh , sudah tentu ahli syurga . In shaa Allah , dia tunggu parent dia kat sana . Dia yang akan tolong ibu bapa dia nanti . Dayah baca pun terasa nak menitik air mata . Aduhaiiii . Takziah . In shaa Allah semoga Allah bagi satu keajaiban dan kesembuhan ke atas abang . Doktor hanya perantaraan . Hanya Allah yang menyembuhkan sesuatu .

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, beratnya dugaan untuk ibu mereka. Ya Allah, semoga Allah sembuhkan si Abang.

    ReplyDelete
  6. Takziah syaz. btl kata Dayah. semoga ALLAH memberi keajaiban bt abang dan kesembuhan nya.. takdir ALLAH tkde sape tahu.. semoga tabah dengan dugaanNya.. amin..

    ReplyDelete
  7. Takziah buat keluarga mangsa..berat dugaannya tu. Saya pernah mengalaminya.

    ReplyDelete
  8. semoga syaz tabah ya..dan semoga roh dicucuri rahmat.al-fatihah.

    ReplyDelete
  9. Al-Fatihah..sabar banyak2 ya syaz..

    ReplyDelete
  10. Aku tumpang kesedihan ko beb. Moga Allah beri peluang untuk abang sembuh. Segala nya kehendak Allah. Allah sedang menguji hambaNya kerana Dia sayang hambaNya. Moga roh iqmal tenang disana.

    ReplyDelete
  11. ya Allah stay strong kak. Please tell their mother that Allah is always with her. Besarnya dugaan.

    Al-fatihah buat Iqmal dan semoga abang akan bangun. Amin..

    ReplyDelete
  12. Banyakkan bersabar ya.. Al-fatihah..

    ReplyDelete
  13. sedihnya dgr khabar berita nih..alfatihah kpd arwah..aminnn

    ReplyDelete
  14. Moga arwah ditempatkan bersama org-org yg beriman

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign